Doğal Doğum Ankara

Doğum, zorlu olduğu herkes tarafından bilinen ancak tabiatı gereği çok özel olan bir süreçtir. Bu süreç, günümüzde pek çok farklı yöntemle ve prensiple gerçekleşebilmektedir. Bunlar genel olarak iki gruba ayrılırlar. İlki sezaryen doğum diğeri ise normal doğumdur. Sezaryen doğum sırasında doğum işlemi, cerrahi uygulamalardan faydalanılarak yapılır. Normal doğumda ise doğum, vajinal yolla gerçekleşir. Ancak normal doğumların çoğunda, doğum sürecini hızlandıran ilaçlara ve yardımcı tıbbi uygulamalara başvurulur. Doğal doğum Ankara olarak bilinen işlemde ise gerekmedikçe hiçbir tıbbi uygulamaya başvurulmaz. Yalnızca anne adayının talebi doğrultusunda, ağrı ve rahatsızlık hissini azaltacak işlemler yapılır.

Yani doğum, hormonların kontrolü ile doğal bir şekilde başlar, devam eder ve sonlanır. Böylece anne adayı ve bebek arasındaki bağın çok daha kuvvetli olması sağlanır. Doğum yaptığının bilincinde olan vücut, çok daha verimli bir şekilde süt üretmeye başlar. Yazımızın devamında ‘’Doğal doğumun faydaları nelerdir?’’, ‘’Doğal doğumla normal doğum arasındaki farklar nelerdir?’’, ‘’Doğal doğum kimler için uygundur?’’ ve ‘’Doğal doğum nasıl olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara doğal doğum hakkındaki sorularınız için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

Doğal Doğum Nedir?

Doğal doğum, gerekmedikçe dış müdahalelere ve tıbbi uygulamalara başvurulmayan normal doğum çeşididir. Doğal doğum, hormonların yardımı ile yani bireyin doğal biyolojik mekanizmaları ile başlar. Böylece beden, doğum yaptığının farkına varır. Doğal doğum sırasında süt üretimi ve benzer işlevler için gerekli olan tüm hormonlar sağlıklı bir şekilde salgılanır. Aynı zamanda anne ile bebek arasındaki kuvvetli bağ da pekişmiş olur.

Doğal Doğumla Normal Doğum Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doğal doğum, diğer normal doğum uygulamaları gibi vajinal yolla gerçekleşir. Ancak normal doğumlar sırasında gerek doğumun başlaması için gerekse de farklı nedenlerden anne adayına ilaç uygulamaları yapılır. Bu uygulamalar doğumun çok daha hızlı bir şekilde başlamasını ve tamamlanmasını sağlarlar. Doğal doğumda ise gerekmedikçe anne adayına ilaç uygulaması yapılmaz. Aynı şekilde diğer tıbbi işlemler de sınırlıdır. İhtiyaç duyulursa anne adayına, ağrıyı ve rahatsızlık hissini azaltacak işlemler uygulanabilir. Bunun haricinde doğum, telkin ve yönlendirmeler yardımıyla yapılır. Elbette sağlık ekipleri ve doktor, olası problemlere müdahale etmek için her zaman hazır olarak bekler.

Doğal Doğumun Avantajları Nelerdir?

Doğal doğumun avantajları arasında şunlar yer alabilir:

  • Anne ile bebek arasında çok daha kuvvetli bir bağ oluşur.
  • Annenin süt üretmesini sağlayan hormonlar, çok daha yoğun bir şekilde salgılanmış olur. Böylece süt gelmemesi gibi durumlara daha az rastlanır.
  • Doğum büyük oranda annenin hormonları ve fizyolojik mekanizmaları yardımıyla gerçekleşir. Böylece annenin bedeni, adeta doğum yaptığının farkına varır. Kendisini buna göre hazırlar.
  • Cerrahi işlemlere başvurulmadığı için iyileşme süreci çok daha hızlıdır.
  • Enfeksiyon riski çok daha düşüktür.
  • Anestezi sebebiyle ortaya çıkan riskler ve yan etkiler gözlenmez.
  • Anneler, doğumun hemen ardından bebeklerini kucaklarına alabilirler.

Doğal doğumun faydaları ve avantajları bu şekilde sıralanabilir.

Doğal Doğum Ağrılı Mı?

Doğum sırasında görülen sancılar, doğumun başlaması ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için çok önemlidirler. Ancak bu sancılar anne adayında ağrılara ve rahatsızlık hissine yol açabilirler. Bahsi geçen ağrı hissi, doğuma hazırlık sürecinde öğrenilen nefes egzersizleri ile azaltılabilir. Hasta talep ederse ağrı hissini azaltan uygulamalara da başvurmak mümkündür.

Doğal Doğum Kimler İçin Uygundur?

Anne adayları, doğal doğuma uygunlukları açısından doktor tarafından detaylı olarak değerlendirilirler. Eğer bebeğin boyutu veya pozisyonu ile ilgili bir problem yoksa; anne adayı da herhangi bir fizyolojik engel taşımıyorsa doğal doğum önerilmektedir. Bahsi geçen problemlerden herhangi birinin varlığında farklı doğum uygulamalarına başvurulabilir.

Doğal Doğum Ne Kadar Sürer?

Doğal doğum, annenin kaçıncı doğumu olduğuna göre farklı sürelerde sonlanabilir. İlk doğum genelde, tüm normal doğumlar için 13 ila 15 saat kadar sürmektedir. İkinci doğumda bu süre 7 ila 8 saate, üçüncü doğumda ise 4 il 5 saate düşmektedir.

Doğal Doğuma Hazırlık Süreci Nasıldır?

Doğumun hangi yöntemle yapılacağı çoğu zaman 35. haftadan sonra kararlaştırılır. Ancak bazı durumlarda doğum planlamasına çok daha önce başlanabilmektedir. Bu süreçte anne adayları çeşitli egzersizler ve nefes uygulamaları ile doğuma hazırlanırlar. Doğal doğumun aşamaları hakkında detaylı olarak bilgilendirilirler. Doğum hakkında merak ettikleri sorular yanıtlanır, endişe ve korkuları giderilir. Böylece hem zihinsel olarak hem de fiziksel olarak doğuma hazır olmaları sağlanır.

Doğal Doğum Nasıl Yapılır?

Doğal doğum 3 farklı aşamadan meydana gelmektedir. Bu aşamaların ilkinde sancılar kendilerini hissettirmeye başlar. Her 10 dakikada bir tekrarlayan bu sancılar, doğumun başladığının en büyük belirtileridir. Bebeğin başının doğum kanalına baskı yapması ile sıvı kesesi açılabilir. ‘’Suyum geldi.’’ olarak ifade edilen durum bu aşamada gerçekleşir. Doğal doğumun en uzun süren aşaması budur. İkinci aşamada ise sancıların tekrarlama sıklığı artar, doğum kanalının genişliği 10 santimetreyi bulur. Bebeğin başı doğum kanalından geçmeye başlar. Bu aşamada doğum gerçekleşmiş olur. Üçüncü aşamada ise plasenta vücuttan tamamen ayrılır. Doğal doğum sırasında anne, doktor ve sağlık uzmanları tarafından dikkatle yönlendirilirler. Ancak gerekmedikçe herhangi bir tıbbi uygulamaya başvurulmaz.

Ankara Doğal Doğum Fiyatları 2023

Ankara doğal doğum fiyatları, doğum sürecine eşlik eden uygulamalara göre kişiden kişiye değişebilir. Ankara doğal doğum fiyatları hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.