Ankara Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı
İstenmeyen ve planlanmamış gebelikler, çiftlerin iş yaşamlarından ekonomik durumlarına kadar pek çok alanda sorunlara yol açabilmektedir. Bu sebepten bilinçli bireyler ve çiftler, istenmeyen gebelikleri önlemek amacıyla doğum kontrol yollarına başvurmaktadır. Günümüzde doğum kontrol amacıyla kullanılan pek çok uygulama vardır. Bunların başında prezervatif (kondom) kullanımı, doğum kontrol hapları, spiral kullanımı ve tüp bağlatma gibi çeşitli uygulamalar gelmektedir. Bahsi geçen doğum kontrol uygulamaları arasında en avantajlı ve güvenilir olanı tüp bağlatma ameliyatıdır.
Tüp bağlatma ameliyatı sayesinde sperm hücreleri ile yumurta hücresinin buluşması engellenir. Böylece gebelik gerçekleşmez. Tüp bağlatma işleminin gebeliği engelleme oranı %99’dur. Yazımızın devamında ‘’Tüp bağlatma ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatı kimler için uygundur?’’, ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatının avantajları nelerdir?’’ ve ‘’Tüp bağlatma zararlı mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara tüp bağlatma ameliyatı hakkında merak ettikleriniz için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.
Tüp Bağlatma Nedir? Tüp Bağlatma Neden Yapılır?
Tüp bağlatma, doğum kontrolü amacıyla kullanılan en güvenilir ve başarılı uygulamalardan biridir. Bu uygulama sayesinde kadın vücudunda, sperm hücreliyle yumurta hücrelerinin buluşmasını sağlayan kanallar bağlanır. Yani spermlerle yumurta hücrelerinin buluşması, spermlerin yumurta hücrelerini döllemesi engellenmiş olur. Böylece gebelik riski %99’lara kadar engellenmiş olur.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Nedir?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı, fallop tüplerinin kapalı ameliyat teknikleri ile bağlanmasıdır. Bu uygulama sayesinde fallop tüpleri, karın bölgesine büyük ve derin kesiler atılmadan bağlanabilmektedir. Böylece istenmeyen gebelikler pratik olarak tamamen engellenebilmektedir.
Tüp Bağlatma Ne Kadar Sürer?
Laparoskopik tüp bağlatma ameliyatı genelde 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Kapalı ameliyat teknikleri ile yapılan tüp bağlama ameliyatı oldukça hızlı bir operasyondur. Tek defalık bu operasyon sayesinde istenmeyen gebelikler başarılı bir şekilde önlenebilmektedir.
Tüp Bağlama Adet Düzensizliği Yapar Mı?
Tüp bağlama ameliyatı, bazı doğum kontrol yöntemlerinin aksine adet düzensizliğine, aşırı kıllanmaya ve kilo alımı gibi istenmeyen durumlara yol açmaz. Bu uygulama sırasında vücudun doğal hormon mekanizmalara zarar verilmez, dolayısıyla bahsi geçen istenmeyen durumlar meydana gelmez.
Tüp Bağlama Menopoza Yol Açar Mı?
Tüp bağlama işlemi sırasında bireyin yumurtalık rezervlerine, yumurtlama kabiliyetlerine veya hormon dengelerine müdahale edilmez. Yani tüplerini bağlatan kadınlar, operasyon sebebiyle menopoza girmezler. Kapalı tüp bağlatma ameliyatı kişilerin menopoz yaşını da etkilememektedir.
Tüp Bağlatma Ne Kadar Güvenilir?
Tüp bağlatma işlemi, en etkili ve güvenilir doğum kontrol uygulamalarından biridir. İstenmeyen gebelikleri %99’a kadar engellemektedir. Bu pratik olarak istenmeyen gebeliklerin neredeyse tamamen önlenmesi manasına gelmektedir. Yani oldukça güvenilir ve başarılı bir işlemdir.
Tüp Bağlatma Nereden Yapılır?
Tüp bağlatma ameliyatı özel kliniklerde, hastanelerde ve işlem için ideal koşullara sahip olan muayenehanelerde yapılabilmektedir. Tüp bağlatma işlemi hakkında merak ettikleriniz için bizi arayabilir, daha detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatının Avantajları Nelerdir?
Kapalı tüp bağlatma ameliyatı avantajları şu şekilde sıralanabilir:
- İstenmeyen gebelikleri önleme konusunda son derece etkili ve başarılıdır.
- Aşırı kıllanmaya, adet düzensizliğine, erken menopoza, kilo alımına ve benzer durumlara yol açmaz. Herhangi bir yan etkisi yoktur.
- Anestezi altında yapıldığı için ağrısız bir uygulamadır.
- Talep dahilinde tüpler yeniden açılabilir.
- Diğer doğum kontrol uygulamalarıyla kıyaslandığında çok daha hesaplıdır.
Bunlar, kapalı tüp bağlama ameliyatı avantajlarından yalnızca bazılarıdır.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı, genel veya lokal anestezi ile yapılabilen bir operasyondur. Anestezi işlemi sayesinde kadınlar, operasyon sırasında ağrı hissi duymazlar. Ameliyat sırasında hastanın karın bölgesine oldukça küçük cerrahi kesiler atılır. İnce bir kamera, bu cerrahi kesiler yardımı ile hedef bölgeye yönlendirilir. Böylece doktor bölgeyi inceleyebilir ve yapacağı işlemleri gözlemleyebilir. Görüntü sağlandıktan sonra doktor, özel işlemler yardımı ile fallop tüplerini bağlar. Daha sonra ise ameliyat son bulur. Kapalı tüp bağlama ameliyatı çoğu zaman 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı sonrası hastalar, bir gün sonra veya bazı durumlarda birkaç saat sonra taburcu edilirler. Taburcu edilen hastalar kısa bir iyileşme sürecinin ardından doktor önerisi ile gündelik yaşamlarına dönebilirler. Ancak bu süreçte şu gibi durumlara dikkat etmeleri önerilir:
- Kişisel hijyene dikkat edilmelidir.
- Bir süre havuza ve denize girilmemelidir; kaplıca ve hamam gibi kamusal mekanlarda bulunulmamalıdır.
- Bir süre yorucu işler yapılmamalı, ağırlık kaldırılmamalıdır.
- Doktor tavsiyelerine uyulmalıdır.
Doktorunuz, tüp bağlatma sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunacaktır.
Ankara Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Fiyatları 2023
Ankara kapalı tüp bağlama ameliyatı fiyatları, uygulamanın nerede gerçekleştiğine göre değişiklik gösterebilir. Ankara tüp bağlatma fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.