Dört Boyutlu Ultrason Ankara

Tıbbi uygulamalar, teknoloji ve bilim dünyasında yaşanan gelişmeler sayesinde her yıl çok daha modern bir boyut kazanmaktadır. Özellikle de gebelik sürecinde başvurulan bazı uygulamalar, tıbbi gereklilikler ışığında gelişmekte ve yaygınlaşmaktadır. Bu uygulamalar arasında en çok tercih edilenlerden biri de dört boyutlu ultrason işlemidir. Dört boyutlu ultrason Ankara işlemi, bebekte meydana gelen gelişim sorunlarını tespit etmek ve anne karnındaki bebeği anlık olarak gözlemlemek için kullanılabilmektedir.

Tıbbi kullanımının yanı sıra aileler, bebeklerinin görünümünü merak ettikleri için de 4 boyutlu ultrason Ankara işlemine başvurabilmektedirler. Yazımızın devamında ‘’Dört boyutlu ultrason tehlikeli mi?’’, ‘’4 boyutlu ultrason nedir?’’, ‘’4 boyutlu ultrason ne zaman çekilir?’’ ve ‘’Dört boyutlu ultrason kimler için uygundur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara dört boyutlu ultrason uygulaması hakkındaki sorularınız için bize ulaşabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

Dört boyutlu ultrason, detaylı ultrason gibi isimlerle de bilinen gelişmiş bir görüntüleme uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde bebeğin gelişimi detaylı bir şekilde takip edilebilmektedir. Özellikle de ikili ve üçlü tarama testleri kapsamında, bebeğin çeşitli uzuvlarında ölçümler yapmak için tercih edilmektedir. Böylece olası rahatsızlıklar erkenden tespit edilebilmektedir. Buna ek olarak ebeveynler, bebeklerinin hareketlerini ve yüzlerini erkenden görebilmek amacıyla da dört boyutlu ultrason çektirmek isteyebilirler.

Dört Boyutlu Ultrason Neden Yapılır?

Dört boyutlu ultrason şu gibi nedenlerden yapılabilir:

  • Kromozom anormalliklerini araştırmak.
  • Bebeğin gelişimini yakından ve detaylı olarak incelemek.
  • Bebeğin hareketlerini gözlemlemek.
  • Ebeveynlerin, bebekleri ile erkenden tanışmasını sağlamak.

Günümüzde, pek çok ebeveyn bebekleri ile erkenden tanışabilmek, bebeklerini izleyebilmek ve yüzlerini görebilmek amacıyla dört boyutlu ultrason işlemine başvurmaktadır.

Dört Boyutlu Ultrason Ne Zaman Yapılır? 4 Boyutlu Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?

Dört boyutlu ultrason gebeliğin 11. ila 13 haftalarında ve 18. ila 22. haftalarında yapılabilmektedir.  Daha sonra gerçekleştirilen dört boyutlu ultrason çekimlerinde görüntü, bebeğin konumu ve gelişimi sebebiyle yeterince kaliteli olmayabilir. Eğer bir gebelik takibi programı söz konusu ise doktor, bu özel zaman aralıkları hakkında aileyi bilgilendirir. Böylece tüm işlemler zamanlı ve ideal bir şekilde gerçekleşir. Detaylı bilgi için sitemizde yer alan Gebelik Takibi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

Dört Boyutlu Ultrasonla Normal Ultrason Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dört boyutlu ultrason, diğer ultrason uygulamalarına kıyasla çok daha gelişmiş ve modern bir görüntüleme tekniğidir. Bu uygulama bebeğin yüz hatlarının, uzuvlarının ve bedeninin detaylı bir şekilde görüntülenebilmesi için oldukça idealdir. Görüntüleme sırasında bebeğin yaptığı hareketler de anlık olarak ekrandan izlenebilir. Diğer iki boyutlu ultrason çekimleri, bahsettiğimiz imkânları sağlamakta yetersiz kalırlar.

Dört Boyutlu Ultrason Nerede Çekilir?

Dört boyutlu ultrason işlemi bazı devlet hastanelerinde veya özel kliniklerde çekilebilir. Bu uygulama her devlet hastanesinde yer almaktadır, eğer yer alıyorsa da randevu için verilen geç tarihler; daha önce bahsetmiş olduğumuz özel zaman aralıklarını kaçırabilmektedir. Dört boyutlu ultrason hakkında görüşmek ve randevu almak için sitemizdeki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

Dört Boyutlu Ultrason Tehlikeli Mi? 4 Boyutlu Ultrasonun Riskleri Nelerdir?

Dört boyutlu ultrason işlemi hiçbir risk veya tehlike taşımaz. Hastalar çoğu zaman ultrason uygulamalarını, radyasyon içeren farklı görüntüleme işlemleriyle karıştırırlar. Ancak ultrason çekimleri, özel ses dalgaları kullanılarak yapılır. Yani bebeğe, gebeliğin gidişatına veya anneye zarar verebilecek radyoaktif dalgalardan (parçacıklardan) yararlanılmaz. Bu yüzden oldukça güvenli, hızlı ve avantajlı bir uygulamadır.

Dört Boyutlu Ultrason Ne Kadar Sürer?

Dört boyutlu ultrason işlemi, uygulamanın ne amaçla yapıldığına göre 45 dakika kadar sürebilmektedir. Bazı durumlarda bebek, farklı bir yöne dönmüş olabileceğinden, ideal konumun alınabilmesi için beklemek gerekebilir. Böylece görüntüleme işlemi çok daha verimli ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Dört Boyutlu Ultrason Nasıl Çekilir? Dört Boyutlu Ultrason Nasıl Yapılır?

Dört boyutlu ultrason işleminde, anne adayından özel bir yatağa uzanması istenir. Daha sonra ise göbek bölgesi açılır. Bu bölgeye, işlemi kolaylaştıran organik yapılı bir jel sürülür. Doktor, ultrason cihazının probunu(çubuğunu) anne adayının göbek bölgesinde yavaşça kaydırır ve görüntünün oluşmasını sağlar. Böylece planlanan ölçüm işlemleri gerçekleşebilir ve bebek gözlemlenebilir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu uygulama 45 dakika kadar sürebilmektedir. 

Ankara Dört Boyutlu Ultrason Fiyatları 2023

Ankara dört boyutlu ultrason fiyatları, uygulamanın kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ankara 4 boyutlu ultrason fiyatları 2023 hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.