Ankara Düşük Tedavisi
Gebelik, baba adayının spermi ile anne adayının yumurta hücresinin birleşmesinin ardından başlar. Bu birleşme sonrasında meydana gelen zigot (döllenmiş yumurta) zamanla rahme yerleşir ve burada gelişmeye başlar. Gelişim sürecinde meydana gelen bir aksaklık veya anne sağlığında görülen olumsuz bir değişim; gebeliğin gidişatını etkileyebilmektedir. Eğer bahsi geçen sağlık sorunlarına zamanında müdahale edilemezse halk arasında ‘’düşük yapmak’’ olarak bilinen durum meydana gelebilmektedir. Özellikle de riskli gebelik olarak tanımlanan gebelikler, düşük yapma açısından tehlike altındadırlar. Düşük tedavisi, öncelikle düşüğün gerçekleşip gerçekleşmediğinin kesin olarak belirlenmesi ile başlar.
Eğer düşük gerçekleşmemişse önleyici uygulamalara ve takip süreçlerine başvurulur. Düşük gerçekleşmişse bireyin sağlığını güvence altına alacak uygulamalar gerçekleştirilir. Yazımızın devamında ‘’Düşük yapma sebepleri nelerdir?’’, ‘’Düşük riskini arttıran faktörler nelerdir?’’, ‘’Düşük tedavisi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Düşük önlenebilir mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara düşük tedavisi hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir;detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.
Düşük Nedir?
Düşük yapmak, gebeliğin herhangi bir nedenden erken sonlanmasıdır. Bazı durumlarda anne adayının veya fetüsün sağlığı ile ilgili durumlar gebeliğin sonlanmasına yol açabilir. Bu, tarih boyunca var olan bir durumdur. Ebeveynler düşük sebebiyle kendilerini suçlamamalıdırlar. Düşük tedavisi kapsamında yapılan işlemler, düşükten sonra bireyin sağlık durumunu değerlendirmek ve olası rahatsızlıkları önlemek amacıyla gerçekleştirilirler.
Düşük Neden Olur? Düşük Nedenleri Nelerdir?
Düşük nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Anne adayında bulunan şeker hastalığı ve tansiyon gibi kronik hastalıklar.
- Gebelik şekeri.
- Vajinal veya serviks enfeksiyonları.
- Anne adayının 35 yaşından sonra gebe kalması.
- Alkol ve sigara kullanımı.
- Madde bağımlılığı.
- Kilonun ideal aralıklarda bulunmaması.
- Üreme sistemi organlarında bulunan rahatsızlıklar veya yapısal bozukluklar.
- Fiziksel travmalar.
Bahsi geçen nedenler düşük yapmaya yol açabilmektedirler.
Düşük Belirtileri Nelerdir? Düşük Nasıl Anlaşılır?
Düşük belirtileri arasında şunlar yer alabilir:
- Şiddetli ve ani bir karın ağrısı. Bu ağrı bazı durumlarda sırt bölgesine de yansıyabilir.
- Mide bulantısı.
- Beklenmedik vajinal kanamalar.
- Bayılma.
- Yüksek ateş.
Düşük ve düşük sebepli ortaya çıkan rahatsızlıklar bahsettiğimiz belirtilere yol açabilir. Bu belirtiler sebebiyle düşük yaptığından şüphelenen bireyler vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurmalıdırlar.
Düşük Tehlikeli Midir?
Düşük bireyin sağlığı için oldukça tehlikeli olabilen bir durumdur. Eğer rahimde, gebeliğe ait dokular kalmışsa bu dokular, zaman içerisinde çeşitli enfeksiyonlara yol açabilirler. Bu enfeksiyonlar zamanla yayılabilir ve septik şok olarak bilinen duruma sebep olabilirler. Bu yüzden düşük yapan veya düşük yaptığından şüphelenen bireyler mutlaka bir kadın doğum uzmanıyla görüşmelidirler.
Düşük Riski Olanlar Ne Yapmalı? Riskli Gebelik Takibi Neden Önemlidir?
Düşük riski olan, daha önceden düşük yapmış olan bireyler, düşüğün tekrarlama riskine karşı düzenli aralıklarla doktor muayenesinden geçmelidirler. Riskli Gebelik Takibi kapsamında belli aralıklarla gerçekleşen kontroller sayesinde olası sağlık sorunları erkenden tespit edilebilir. Böylece erken tedavilere ve önleyici uygulamalara başvurmak mümkün olabilir.
Düşük Riski Kimlerde Daha Fazladır?
Düşük riski, daha önceden düşük yapmış olan bireylerde, 35 yaşından sonra hamile kalmış olan bireylerde ve herhangi bir kronik rahatsızlığa sahip olan bireylerde daha fazladır. Eğer daha önceden kadın hastalıkları alanında bir ameliyat geçirilmişse, dış gebelik gibi bir durum meydana gelmişse hastalar belli aralıklarla kontrol muayenelerinden geçmelidirler.
Düşük Önlenebilir Mi?
Düşüğe yol açan faktörler, eğer daha önceden fark edilebilir ve gerekli müdahaleler erkenden gerçekleşebilirse düşük önlenebilir. Ancak bunun mümkün olabilmesi için hastanın, kontrol muayenelerini aksatmaması gerekir. Çünkü gebelik durağan bir süreç değildir. Hem anne adayı hem de bebek, gebelik boyunca büyük değişimlerden geçerler. Eğer bu değişimler beklendiği şekilde gelişmezse düşük riski ortaya çıkabilir. Risk faktörlerinin erkenden belirlenmesi ve önleyici uygulamaların gerçekleşmesi, düşüğün engellenmesi için büyük bir önem taşırlar.
Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır? Revizyon Kürtajı Nedir ve Nasıl Yapılır?
Düşük tedavisinin en önemli aşaması, düşüğün kesin olarak gerçekleştiğinden emin olmaktır. Bu amaçla çeşitli ultrason çekimlerine ve testlere başvurulabilir. Eğer düşük kesin olarak gerçekleşmişse anne adayının sağlık durumu değerlendirilir. Bu süreçte anne adayının rahminde, gebelikten kalma dokular olup olmadığı incelenir. Eğer rahimde doku parçaları kalmışsa revizyon kürtajı olarak bilinen işlem yapılır. Bu işlem sırasında hastalar ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar. Vakumlu kürtaj yöntemi ile hastanın rahmindeki doku parçaları alınır ve tedavi sonlanır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Kürtaj Ankara isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.
Ankara Düşük Tedavisi Fiyatları 2023
Ankara düşük tedavisi fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. Ankara düşük tedavisi ücreti hakkındaki sorularınız için bize ulaşabilir; detaylı bir görüşme için Doç. Dr. Esra Aktepe Keskin gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.